top of page
Image by Matteo Vistocco

Upoznajte nas

Kabinet Dandelion je prostor koji vode samostalni stručnjaci edukacijsko-rehabilitacijskog profila - socijalni pedagog i edukator rehabilitator. Ovo je prostor u kojem se klijenti mogu mijenjati, i učiti i razvijati. U ovom prostoru krojimo rad u skladu s Vašim potrebama ili potrebama Vašeg djeteta. Vjerujemo da su svi naši klijenti heroji koji imaju svoje posebne moći, a naš posao je da te moći izvučemo na površinu. 

Naša MISIJA je osigurati kvalitetnu i stručnu podršku djeci i mladima, kako bi se razvila sretna djeca i zdrave porodice jer vjerujemo da na ovaj način gradimo bolju budućnost za sve nas. 

O nama

IMG_20211123_143843_Bokeh.jpg

Danijel Vasilj

socijalni pedagog,
MST praktičar

Radim kao univerzitetski asistent na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, na užoj naučnoj oblasti Poremećaji u ponašanju.

 

Dugo sam vremena radio u nevladinom sektoru, a prošao sam sve pozicije od volontera do direktora. Svako mjesto donosi neka nova iskustva, ali moram priznati da sam posebno uživao u onima gdje sam mogao raditi izravno s ljudima.

 

Radio sam s djecom i mladima s vrlo različitim životnim pričama, od onih koji su, nažalost, završili u odgojno-popravnim domovima i zatvorima, do onih koji su napravili vlastite zatvore, udaljujući se od vršnjaka, prijatelja i društva. No, svi klijenti s kojima sam radio uvijek su mi mi pokazali bogatstvo koje je jedinstveno njima, i snage koje uz malo podrške mogu nadići sve rizike.

 

Zato ih zovemo maslačak djeca. Preživljavaju u svim uslovima.

IMG_20230324_115410~2.jpg

Benjamin Avdić

Specijalni edukator rehabilitator

Ja sam specijalni edukator rehabilitator. Trenutno radim na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, kao univerzitetski asistent, na užoj naučnoj oblasti Specijalna edukacija i rehabilitacija.

 

Radio sam u predškolskoj ustanovi za djecu s posebnim potrebama u Sarajevu, a putujem i živim između dva grada Tuzle i Sarajeva.

 

Moje posebno područje i interes rada su kreativne i ekspresivne terapije. 

Veliki sam aktivista  u zajednici i sudjelovao sam u jako mnogo projekata za poboljšanje lokalne zajednice. 

bottom of page