top of page

FAQs

Koliko dugo traje tretman?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o vrsti i stupnju izazova koji se nalazi pred klijentom. Obično 6-12 mjeseci je potrebno da bi se dosegnuli mjerljivi rezultati rada. Ponekad će to biti kraće, u svega nekoliko dolazaka, a ponekad i duže, te zahtijevati ponovno kretanje u tretman nakon perioda kada ono nije bilo potrebno.

Koja je metodologija rada djelatnika?

Svi naši stručnjaci koriste k rješenju fokusirani pristup, uz aktivno uključivanje brojnih resursa u klijentovoj okolini/zajednici. Vrlo bitan segment rada naših stručnjaka je taj da je praksa utemeljena na dokazima i evaluirana kroz rigorozne znanstvene studije. Svaki stručnjak koristi metode i tehnike iz svoga polja, tako npr socijalni pedagog će možda koristiti tretman kroz igru, a specijalni edukator rehabilitator senzornu sobu.

Koja je specijalnost Vašeg kabineta?

Prvenstveno to je rad s adolescentima koji prolaze krizu, i kojima je potrebno sigurno mjesto i vrijeme na kojem mogu istraživati i promišljati o pitanjima koja ih muče. Isto tako uspješni smo u području rada s djecom, mladima, ali i odraslima s ADHD-om, odnosno poremećajem hiperaktivnosti i deficita pažnje. Posebna grupa s kojom radimo su djeca i mladi kojima je roditelj u zatvoru.

Koliko traje jedan tretman?

Obično jedan tretman traje 45 min, ali ovo može varirati od vrste i složenosti pristupa koji se koristi u tretmanu. Ponekad će tretmani trajati više sedmica, vežući se u cikluse. O svemu ovome će s Vama razgovarati terapeut na kraju svakog tretmana.

bottom of page